Çam Kozalağı Isınmaktan Başka Ne ye Yarar ?
Çam ağacının o kadar çok şeye faydası varki sıralamakla bitmez. Hele kozalağı ısınmadan ,ilaç sektörüne kadar her yerde kullanılıyor. Hatta Çubuk da turşusu nu bile yapıyorlar. Size bugün Bolu'muzun unutulanlarından Kozalak Reçelini tanıtacağım. Bolu da en kıvamlı Fikriye Teyze Kozalak reçeli olarak AsyaKebap müşterilerine sunuyor. www.abantkoypazari.com dan bu ürüne hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Kozalak Reçelli,Kaymaklı,Cevizli Kabak TATLISI
KOZALAK REÇELİ
Bolunun çam ağaçlarının yeşil
kozalaklarından yapılan Reçel.
Kozalaklar,
temizleniyor ve bir tencereye konuyor. Belirli oranda şeker ve su ilave
ediliyor. Bir süre kaynadıktan sonra kozalağın aroması ortaya çıkıyor. Bala
benzeyen ve çam aroması taşıyan reçel, kavanozlara dolduruluyor.
Reçelde
herhangi bir katkı maddesi yok. Sağlık açısından da faydaları biliyor.
Kozalakları
ilk yıl kapalıdır. İkinci yıl açılıp, kurur ve ağacın dibine düşer. İlaç
yapımında; tomurcuğu, palamutu, kozalağı, filizleri ve çırası kullanılır.
Faydası : Balgam söktürür. Müzmin öksürüğü keser. Kolay doğum yapmayı sağlar.
Faydası : Balgam söktürür. Müzmin öksürüğü keser. Kolay doğum yapmayı sağlar.
Hersabah
Kahvaltıda yenilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder