11 Eylül 2013 Çarşamba

                      

        Çam Kozalağı Isınmaktan Başka Ne ye Yarar ?


Çam ağacının  o kadar çok şeye faydası varki sıralamakla bitmez. Hele kozalağı ısınmadan ,ilaç sektörüne kadar her yerde kullanılıyor. Hatta Çubuk da turşusu nu bile yapıyorlar. Size bugün Bolu'muzun unutulanlarından Kozalak Reçelini tanıtacağım. Bolu da en kıvamlı Fikriye Teyze Kozalak reçeli olarak AsyaKebap müşterilerine sunuyor. www.abantkoypazari.com dan bu ürüne hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 Kozalak Reçelli,Kaymaklı,Cevizli Kabak TATLISI

                        KOZALAK REÇELİ
Bolunun çam ağaçlarının yeşil kozalaklarından yapılan Reçel.
Kozalaklar, temizleniyor ve bir tencereye konuyor. Belirli oranda şeker ve su ilave ediliyor. Bir süre kaynadıktan sonra kozalağın aroması ortaya çıkıyor. Bala benzeyen ve çam aroması taşıyan reçel, kavanozlara dolduruluyor.
Reçelde herhangi bir katkı maddesi yok. Sağlık açısından da faydaları biliyor.
Kozalakları ilk yıl kapalıdır. İkinci yıl açılıp, kurur ve ağacın dibine düşer. İlaç yapımında; tomurcuğu, palamutu, kozalağı, filizleri ve çırası kullanılır.

Faydası : Balgam söktürür. Müzmin öksürüğü keser. Kolay doğum yapmayı sağlar.


Hersabah Kahvaltıda yenilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder