11 Eylül 2013 Çarşamba

Bolu dan Çam Sirkesi...

Çam Sirkesi  

   Çamın Sirkesi'demi olur demeyin Bolu da oluyor.O mis gibi kokan Çam ağaçlarının Binbirderde şifa kozalaklarından Sirkeside yapılıyor.

  Çam kozalağı, çok az bir kesim tarafından bilinen bir şifalı bitkidir. Özellikle solunum yolu hastalıkları için çok önemli bir tedavi edici bitkisel formül olarak gerek eczacılıkta gerekse bitkisel tıp alanında kullanılmaktadır.   Bolu yöresi çam kozalağı ve  üzümlerin meşe fıçılarda geleneksel yüzey kültür yavaş metoduyla,doğal yolla üzüm sirkesiyle beraber taze çam kozalaklarının olgunlaşmasıyla elde edilmiştir.Hiçbir kimyasal asit,koruyucu madde ve antioksidan içermemektedir.Oda sıcaklığında ve gölgede muhafaza edilmelidir.   Bu sirke herhangibir kimyasal işlemden geçmediği için olgunlaşmaya devam etmektedir.Özellikle açıldıktan sonra maya oluşumu ve renk değişimi meydana gelebilir.Bunlar bozulma belirtisi olmadığı gibi daha olgunlaştığının göstergesidir.Sirke süresiz bir ürün olup bekledikçe kalitesi artar.

  Bu ürüne sahip olmakta çok kolay.  www.abantkoypazari.com  dan çok rahat ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder